Σας άρεσε το Blog μας; Κάντε «Like»

Το PS4 και η κονσόλα που δεν είδαμε

aggelia-sony-ps4-625x350 Και κάπως έτσι λοιπόν, με μια εκδήλωση ξημερώματα Πέμπτης ο κόσμος του gamingπερνά στην εποχή του PS4. Ή τουλάχιστον αυτό θέλει να πιστεύει η Sony. Διότι αφ’ ενόςPS4 δεν είδαμε και αφ’ ετέρου, αν σήμερα όλοι ασχολούνται με τη νέα της κονσόλα, δεν σημαίνει πως θα γίνει το ίδιο και αύριο. Και λογικές του τύπου «’ντάξει μωρέ, ένα κουτί είναι, πώς κάνετε έτσι», δεν με βρίσκουν καθόλου σύμφωνο. Ίσα-ίσα που τις κατατάσσω στην ίδια κατηγορία με το «τι μελαχρινή, τι ξανθιά, και στις δύο περιπτώσεις κρέας μπαίνει-κρέας βγαίνει».

Τι κρατάω λοιπόν από το PS4… Βασικά δεν υπάρχουν και πολλά. Από την κονσόλα αυτή καθαυτή, θα πόνταρα στα 8 GB μνήμης GDDR5 τα οποία μου μοιάζουν υπεραρκετά για να στηρίξουν μια ολόκληρη και ολοκαίνουρια γενιά. Αν μη τι άλλο ρε παιδί μου συνιστούν αναβάθμιση σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη. Επίσης τοποθετούν –από πλευράς RAM τουλάχιστον- το PS4 στο ίδιο ύψος με το Xbox 720 –κι αν κάποιος υποστηρίζει «έλα μωρέ τώρα, τι 4, τι 8 GB», ας αναλογιστεί πόσο κακό έκανε στο Xbox 360 η υστέρησή του σε τεχνικά χαρακτηριστικά σε σχέση με το PS3 –ναι, ΟΚ, δεν το καταδίκασε κιόλας αλλά επηρέασε κόσμο.

 

Για το χειριστήριο τώρα, περιμένω να δω πώς θα εκμεταλλευτούν οι διάφοροι τίτλοι τοtouchpad του DualShock 4. Η επιφάνεια μου φαίνεται μικρή, οπότε δεν προσφέρεται για πολλά-πολλά, ενώ δεν πιστεύω ότι θα υπάρχουν πολλοί που θα χαρούν αν πρέπει να έχουν την προσοχή και το βλέμμα τους στραμμένα σε δύο σημεία ταυτόχρονα –χειριστήριο και τηλεόραση. Πάντως σαν ιδέα η όλη υλοποίηση δείχνει καλή και νομίζω πως συνάδει με τη φιλοσοφία της κονσόλας. Προσωπικά συμπαθώ και τις social λειτουργίες: μια οικιακή κονσόλα είναι μόνιμα συνδεδεμένη online, οπότε όλες οι σχετικές υπηρεσίες, με μια εύκολη πρόσβαση, αποκτούν νόημα.

Όσο για τις λοιπές gaming δυνατότητες; Τόσο το cloud gaming, όσο και το cross-platform gameplay προσωπικά με ιντριγκάρουν αφάνταστα. Γιατί ναι μεν ΟΚ, «λέει» να μπορείς να παίξεις από το PS Vita σου παιχνίδια του PS3, όμως με τον τρόπο που σκέφτεται να υλοποιήσει το θέμα η Sony, πάει το όλο concept ένα επίπεδο πάνω. Από τη σκέψη στην πράξη μεσολαβούν έτη φωτός βέβαια, αν και μεταξύ μας άντε να μιλάμε για έναδεκάμηνο στην καλύτερη περίπτωση.

Το μόνο κομμάτι του PS4 που είδαμε χθες. Αρκεί; Οέο;

Το μόνο κομμάτι του PS4 που είδαμε χθες. Αρκεί; Οέο;

Άρα; Μας έπεισε χθες η Sony; Και ναι, και όχι. Ναι διότι έδειξε τις ιδέες της για ένα πραγματικά next-gen σύστημα: next-gen από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, next-gen από πλευράς υπηρεσιών, next-gen από πλευράς φιλοσοφίας. Όχι διότι… ξέχασε να δείξει το ίδιο το σύστημα! Ναι διότι με τα βίντεο που μας έδειξε μας άνοιξε την όρεξη.Όχι διότι οι μήνες που απομένουν μέχρι το «holiday 2013» μετά βίας επαρκούν για να γεμίσει τα όσα κενά παρουσίασε. Το γεγονός είναι πως η Sony έκανε την κίνησή της εν όψει επόμενης γενιάς και πλέον πετά το γάντι στη Microsoft η οποία καλείται να το σηκώσει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...